bala in toulouse

erasmus toulouse

Friss topikok

  • Fegyver: És az elfogyasztott 12,3 kg tengeri kajából mennyi végezte borban úszva és némi répával elkeverve ... (2009.05.20. 18:12) életem számokban
  • nakamura: nem most szerdán jön meg a fater? (2009.05.17. 23:50) semminek sincs vége
  • BigMoney: időközben megtudtam, és fel is kacagtam. Balázs mst hivott, füves cigizés közben (dehát igy megy ... (2009.05.04. 12:31) mindennek vége
  • BigMoney: még a blogod is baszkodik... buzifrancia (2009.04.22. 21:23) holnaptól nyaralás
  • drbazmeg: @xikler: nemtom mi történt valami miatt elment a cucc, de most újra fenn van. most jöttünk vissz... (2009.04.11. 22:41) trip 5 és trip 5.5

Linkblog

trip 5 és trip 5.5

2009.04.02. 21:33 drbazmeg

Puszi minden Kunbélának,

ahogyan annak idején Kerényi Imre fogalmazott a méltatlanul elfelejtett Szerintem c. műsorában. Visszatértem Párizsból, és igaznak bizonyult az, amit a David állandóan hajtogat, hogy jobb itt mint a fővárosban. Először azt hittem, hogy ezt az irígység miatt mondja, de valóban kellemesebb itt Délen az élet. Na de nézzük mi is történt.

Meglepő módon szinte semmiféle official városnézést nem vállaltam, csak héderkedtem, meg mindenféle vicces dolgokat csináltam. Voltam például a gázai gyerekek számára rendezett gálaesten, ami azonkívül hogy kb. hat órás volt, mindenféle érdekes meglepetést tartogatott. Felléptek különböző arab országokból jött Korda Györgyök, Komár Lacik és Koós Janik, és a közönség meglepő módon ezeket a produkciókat díjazta a legjobban és felállva táncoltak rájuk, meg lengették a palesztin meg a libanoni meg a mindenféle zászlójukat, majd töltök fel képeket. A hentes biztos nagyon élvezte volna a bulit. Viszont itt láttam az eddigi legmenőbb zenekart (a linken a kedvenc számomat eléritek) is, aminek az a neve, hogy magic system. Négy elefántcsontparti Fekete Pákó alkotja a kiváló formációt, ami a zugügyvédnek biztosan ismerős erről a számról. Ebbe van amikor a csávó sokáig mondja, hogy Hey papy, nagyon nagy király, főleg a klip, de nekem nagy kedvencem a Ki Dit Mié is.

Egyik este a haverommal akinél kinn voltam egy kameruni családnál vacsoráztunk, nagyon jópofák voltak, mutattak mindenféle kameruni zenéket, ahol meglepően nagy számban jelennek meg segget és/vagy melleket rázó nők, de nem ilyen európai, vagy amerikai stílusban, hanem sokkal keményebb formában. Aztán elmentünk szokásos programként megnézni a transzvesztitákat, ők is menők voltak. Az este további része nagyon érdekes volt, ugyanis elmentünk a pigalle-on egy bárba, ahol egy idős magyar nő a madame. Nagyon jó arc volt, beszélgettünk egy keveset, meg a biztonság kedvéért bevertem egy méretes pastist.

Másnap találkoztam a csoporttársaimmal, akik Párizsban vállalják az erasmust. Ez is elég jól sült el, ugyanis az Eszterrel sikerült reggel hatig italoznunk, úgy, hogy délután háromkor kezdtük. Nem gyengén voltam részeg. Másnap fejfájós rehab bulit tartottam otthon, úgy, hogy egész nap a meme pas fatigue-t hallgattam, amit már feljebb belinkeltem nektek.

Aztán másnap elmentem megnézni a nagybátyám cégét, elég király hely, jó lehet ott melgázni. Kicsit mászkáltam a városban, de direkt elkerültem a látnivalókat, inkább csak az utcákra koncentráltam, és direkt nem készítettem fényképeket sem. Este meg elmentünk enni a nagybátyám idősebb spanjaival, akik nagyon jó arcok voltak, meg nagyjából értettem is, mikor franciául beszéltek.

Ma reggel 7.15kor indult a tgv Bordeaux-ba, ami egy massziv fél hatos kelést jelentett, de nem volt nagy probléma, mert aludtam szinte végig odafele. Azért írtam, hogy trip 5.5 mert Bordeaux-ban elmászkáltam még egy öt órát, képek nemsokára a picasa-n. Nagyon fura hely ez a Bordeaux. Olyan mintha ide több arabot sűrítettek volna mint máshova, illetve elfelejtették volna felújítani az egyébként nem szar házakat. Illetve az volt a legfurább, hogy sokkal olcsóbb mint máshol. Például egy gyros van ahol két euróba került, ami ugye kb. megegyezik az otthoni árfolyammal, ami nagyon furcsa, mert ugyanazt kaptam mint Délen négy euróért, sült krumplival, meg mindennel együtt. Volt a város közepén egy torony, ami az ottani katedrális harangtornya. Gondoltam nagyon fasza felliftezek meghesszelem a várost. Kicsit fájt a pár euró, de miért ne, aztán már fura volt, hogy kérdezi a csávó, hogy nem akarom-e letenni a táskámat, nem értettem az ürgét, elindultam felfele, aztán kiderült, hogy 231 lépcsőn kell felmenni ráadásul csigalépcsőn, nem volt jó. Felül viszont nagyon nagy lajosnak éreztem  magamat, csináltam is rengeteg fotót.

Hét körül értem haza és egy meglehetősen kellemes meglepetés fogadott. Ugyanis múlt héten megrendeltem a bankomon keresztül egy mini raclette sütőt és megérkezett az áru egyből raclettet vacsoráztam. Az az extrajó, hogy ingyen volt, mert van ilyen pontgyűjtő akció és ha viszel egy embert akkor kapsz 25ezer ilyen pontot, mi meg egymást vittük a magyar csajjal, szóval van még 18ezer pontom.

na túl sokat írtam, a Pélor biztos nem olvasná el, úgyhogy abbahagyom. Írjatok ti is, hogy én is szórakozhassak.

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://balaintoulouse.blog.hu/api/trackback/id/tr831042696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigMoney 2009.04.02. 22:30:55

"l két euróba került, ami ugye kb. megegyezik az otthoni árfolyammal,"

nem az itthoni árfolyammal, hanem az itthoni árával.

the economist.

BigMoney 2009.04.02. 22:34:49

amugy padre-nal voltam, sorry h nemválaszoltam..

,mst meg buzi vagoyk és tanulni fogok szval no skype, esetleg holnap napközben.

jokat (is) irtál, de ez a direkt nemfényképezek rész ahol leosztottam volna 2 pofont, de ez ráér majd amikor hazajössz.
bordórol én is hallottam h egy massziv cigotelep, és ha ott leszáll az este, ne menj utcára.. para..
pélor szerintem nem is vágja h van blogod, de maj holnap rákérdezek..

itthon nincs semmi, szziklerrel láttuk az év filmjét, UNBORN .. szerintemne töltsd le, menj el egy moziba, megéri.

már van sulid v strike van?

jah meg még egy pofon a látnivalókerülgetés miatt.. ne alternaitvkodj mert rádküldök egy két olyat akik nem lettek volna ott a "francia" bulidon.. tudod ahol a gázai kölykök... hhehhe

téleg maj jössz haza végül idöközben?

raklettet hozzá nekem ha jössz dagi!

the economist.

A zugügyvéd haverod 2009.04.03. 11:51:14

Csá libatolvajok!

Egy kis napi faszság amire a Hood is felhívta a figyelmet! Jó ég, és ez itt volt 2 utcára!

BigMoney 2009.04.03. 14:24:47

szép kis honlapokat nézegetükn bázz..
reakció, blokád, kuruc, jobbik, ... mi folyik itt:D

BigMoney 2009.04.04. 13:56:35

azok kedvéért akik nem votlak tegnap a miszterben.

tegnap vele buliztunk, elégjovolt, és igen,ö a miszterben fordult meg.

www.noratakacs.com/


szval mehettek csajozni gödörbe, meg a kurvaanyátokba, lehet h 4évente egyszer jön le csaj a miszterbe, de az ilyen:D

BigMoney 2009.04.05. 15:17:23

ollvasom épp a indeex percröl percre részt.. tudjátok, mst van a előrehozott választás riot a hősökön:

". A rendre a Magyar Gárda vigyáz, a tömegban sok az árpádsávos, a jobbikos és a szakszervezetis zászló. "

ez nem kibaszott félelmetes?

BigMoney 2009.04.05. 15:17:57

mármint a rendre vigyázásra gondolok...

ilyen lehet egyáltalán? kibaszott durva... gágá

A zugügyvéd haverod 2009.04.05. 19:05:48

Lehet mert a gyülekezési törvény alapján a rendőrség is és a szervezők is kötelesek vigyázni a rendre, és gondolom a 250 nacionalista csoport közül aki ma oda tűntetést jelentett be az egyik a gárda lesz. Egyébként a Hódot meg csak azért zavarja az egész mert szerelmes Morvai Krisztinába de tudja, hogy előbb jönne össze bármelyik gárdabeli daliával mint vele:)

nemzetkozigyozi · http://www.un.org/english/ 2009.04.05. 21:39:07

bmeg Bolag a lenyeget mert ferdited???

vargyas 2009.04.06. 12:46:31

Drposzméh, tegnap a gödörben találkoztam a csajoddal, mikor a közelébe értem, akkorát hördült, mint egy lamantin, erről leszoktathatnád. Üdvözöltettelek, de sajnos nem fért annyi sör és bebaszás a táskájába, amennyit küldeni akartam. Legjobbakat kívánom: Erzsébet.

zawar 2009.04.06. 15:52:46

bázz itt: objektivszcn.blog.hu/2009/03/19/gyontatasi_eljarasmod van egy kép Traviról, amikor még preclear. mennyir jó színész!

xikler 2009.04.08. 14:37:14

1.katica ás eb minden bunkót szeretettel vár pénteken házibulizni miszter után!

2.drbzmeg hova tűnt a tegnapi bejegyzés? vagy csak álmodtam hogy mész konstancába héderezni 2 hétre a csajodhoz, meg körút... vagy besírt a német csaj hogy geci vagy, hogy az akcióival szórakoztatod a népet?

3. mivel pélor/perko nem hiszem hogy írna meg kell veled osztanom, biztos téged is megráz majd: oszlánci elhúzik a gárdonyból

nakamura · http://mozimocsok.blog.hu/ 2009.04.08. 17:05:33

xikler, pénteken vigyázz a popidra, úgy hallottam az állatkertből megszökött egy hatalmas, vérszomjas fehér cápa!!

A zugügyvéd haverod 2009.04.11. 20:44:25

Jó volt a tegnp este, Én legalább is jól mulattam a Hooddal:) meg a tizenhétéves követőivel:) Sok emlékem nincs, de dereng valami, hogy pár fasz valami náci-pornót nézett a nappaliban:) eddig azt se tudtam, hogy van ilyen

drbazmeg 2009.04.11. 22:41:19

@xikler:
nemtom mi történt valami miatt elment a cucc, de most újra fenn van.

most jöttünk vissza Valenciából, holnap írok, most kicsit fáradt vagyok. pélorékat üdvözlöm
süti beállítások módosítása